ESITTELY

Nimeni on Minna Korpela ja asun Kiikalassa, noin 100 kilometriä Helsingistä länteen. Talouteen kuuluu myös avomieheni ja kaksi koiraa. Vanhin koiristani on oma kasvatti, partacollie Topikan Charlotta "Lotta", pitkällä kuonollaan ihastuttaa lyhytkarvainen collie Timonan Adorable As Angel "Anki" sekä uusin tulokkaamme on Topikan Estell Of Highland. Talomme sijaitsee metsän laidalla rauhallisella maaseudulla, jossa koirilla on runsaasti tilaa juoksennella mielensä mukaan.

HISTORIAA

Topikan on jo melko vanha kennel, äitini perusti sen vuonna 1985 ja minä sain kennelnimen haltuuni 2005. Topikan kennelillä on kaksi pentuetta 1980-luvun lopulta ja ensimmäinen oma pentueeni syntyi vuonna 2007. Tarkoitukseni on jatkaa äitini hienoa työtä partismaailmassa ja kasvattaa hyviä, tasapainoisia ja terveitä partacollieita.

Kennelnimi Topikan myönnettiin äidilleni Margit Korpelalle 22.11.1985. Nimi Topikan on saanut alkunsa perheemme ensimmäisestä koirasta, joka oli nimeltään Topi. Se oli pieni, sekarotuinen koira ja nimestään huolimatta narttu.
Ensimmäinen partis meille ostettiin vuonna 1982 Ruishovin kennelistä, Ruishovin Eliisa (Emmi). Emmin kanssa aloimme harrastaa näyttelyissä käyntiä ja ajan myötä syntyi ajatus tehdä pentue Emmin kanssa. Äitini kävi kasvattajan peruskurssin 30.11.1984 ja laittoi kennelnimianomuksen Kennelliittoon.

Emmin ensimmäinen pentue syntyi 22.2.1985. Nämä pennut eivät vielä ehtineet saada kennelnimeä. Pentueen isä oli SF MVA Farmarens Black Ursus. Pentueeseen syntyi viisi mustavalkoista pentua, kolme urosta ja kaksi narttua. Pennut olivat nimeltään Aki, Aleksi, Aku, Aura ja FIN MVA Asta, joka suoritti rauniokokeen peruskurssin 2.9.1988 ja loppukokeen 18.9.1988. Se oli Suomen ensimmäinen partacollie, joka on saavuttanut pelastuskoiratittelin. Tästä koirasta oli kirjoitus Partislehdessä 4/1988.

Emmin toinen pentue syntyi 13.11.1986, joka sitten jo rekisteröitiin nimellä Topikan. Tämän pentueen isä oli SF MVA Miboy-Black. Pentueeseen syntyi kaksi urosta ja kaksi narttua; Topikan Bobi, Topikan Botvid, Topikan Binja ja Topikan Bianca.

Pimpulalla (Topikan Bianca) oli suunnitelmissa teettää kennelin kolmas pentue, mutta se jäi haaveeksi koska Pimpulasta kasvoi isokokoinen narttu ja se oli paukkuarka. Vuonna 1993 ostimme äitini kanssa puoliksi narttupennun, Ruishovin Hajdun. Sen kanssa oli edelleen tarkoitus teettää pentuja, mutta sekin aate kariutui. Itse kävin kasvattajan peruskurssin syksyllä 2004 ja laitoin kennelnimen omistajan- vaihdosilmoituksen tammikuussa 2005 Kennelliittoon. Kennelnimen Topikan sain haltuuni 21.3.2005.

Ensimmäinen itse kasvattamani pentue syntyi 17. helmikuuta 2007, josta itselleni jäi yksi pennuista, Topikan Charlotta, eli Lotta. Toinen pentueeni syntyi 22.3.2010, kun Lotta astutettiin FIN & EST MVA Ael De Shaleemar nimisellä uroksella. Toivon että pystyn jatkamaan äitini hienoa työtä partismaailmassa ja kasvattamaan terveitä, tasapainoisia, ja kauniita partacollieita.

 

YHTEYSTIEDOT

Minna Korpela, Kiikala (Salo)
min.korpela@gmail.com